3H
Pohjapiirustus pienitaloSeurantakohde "Ateljeen" valmistumisen myötä huomattiin suurta tarvetta pariskunnan tai jopa perheen pienelle omakotitalolle. Pienitalo-linjan mukaisesti 3H-talomallin rakennusala on alle 50m2. Yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta, joihin kulku on teollisen raa'an portaan ja sillan kautta. Alakerrassa on eteinen, keittiö, kylpyhuone saunalla ja olohuone.

 

 

Talo avautuu rohkeasti suurille ikkunoilleTalossa on ikkunoita vain yhdellä seinällä. Tästä varsinaisesta ikkunaseinästä valo ja maisema pääsevät kuitenkin kaikkiin tiloihin, sillä makuuhuoneiden seinät ovat kokonaan lasia asunnon sisällä. Talon tyyli ja materiaalit ovat askeettisen teolliset. Seinäpinnat ovat valumuottien kuvioimaa betonia, portaat ja kävelysilta rosoista terästä ja ilmanvaihtoputketkin jätetään näkyville. Talo on muodoltaan ja rakenteeltaan yksinkertaisen rehellinen.

 

 

 

Pienen perheen pieni omakotitaloMalliin on todella puristettu tilat jopa pienen perheen asumiseen. Kahden kerroksen myötä omaan rauhaan on mahdollisuus kodin sisälläkin. Toisaalta avoin noin viiden metrin korkuinen tila tekee asunnosta kuitenkin tilavan tuntuisen. Kylpyhuoneeseen on jopa mahdutettu sauna. Talon räätälöinti suunnitteluvaiheessa on suhteellisen yksinkertaista, joten esimerkiksi juuri saunan voisi jättää pois. Yläkerran kahden makuuhuoneen jakoa voi muuttaa kohtuullisin rakennustöin vielä talon valmistuttuakin. Suunnitelulla jaolla makuuhuoneita ei voi virallisesti kutsua huoneiksi, koska niiden pinta-ala on vain 6.7 m2.

 

 

 

Alla havainnekuvaa talon eri osista, rakennusosista ja tyylistä.