Muunneltava

 

avointila, pieni omakotitaloYksi talo joka muuttuu elinkaaren ja elämäntilanteen mukaan. Tässä mallissa on mahtavia ratkaisuja jotka tekevät siitä helposti muunneltavan:

  • Betonista valettu yläpohja, jossa paljon kierreankkureita tukevaan ja helppoon kiinnittämiseen
  • Kevyet siirreltävät vaneriväliseinät
  • Vesi- ja viemäriputket pääosin kellarin katossa - mahdollistaa vesipisteidenkin siirtelyn
  • Ei kantavia väliseiniä
  • Vain kylpyhuone kiinteä, kaikki muu siirreltävissä
  • Ilmanvaihtoputket näkyvillä, ilmanvaihtokone kellarissa, muutokset helppoja
  • Pistorasiat ulkoseinillä ja katossa, väliseinät voi olla missä vain

 

 

Muunneltava pienitalo pohjapiirustukset

 

Opiskelija: Makuuhuone parvella

 

omakotitalo makuuhuone parvellaYksin elävä nuori opiskelija hyödyntää talon avointa tilaa käyttämällä kylpyhuoneen päällä olevan tilan makuuparvena. Käytössä on iso ruokailutila ja olohuone ajanviettoon ystävien kanssa.

 

Sinkku: Makuuhuone sekä parvi

 

opiskelijan omakotitaloParisänky, työpöytä, olohuone ja makuuparvi vieraan majoittamiseen. Tässä muodossa talo on kaksio. Opiskelija vaiheesta siirretään vaatekomerot ja kiinnitetään kaksi koivuvaneria katon kiinnityspisteisiin,

 

Pariskunta:

 

pieni omakotitalo kaksioYksinkertainen tilan hyödyntäminen - väliseinä vain jakaa makuuhuoneen erilleen.

 

Lapsiperhe: 2mh

 

pienen perheen omakotitaloTalon muunneltavuus parhaimmillaan: keittiönkin siirtäminen onnistuu. Taloon on muodostettu kaksi makuuhuonetta: vanhemmille parisängyllä ja koululaiselle makuuparvi, työpöytä ja säilytystilaa kaapeissa.

 

Soluasunto: 3mh

 

omakotitalo soluasuntonaMuunneltavuuden havainnollistamiseksi vielä kolmen makuuhuoneen versio. Avoin tila saadaan jaettua vaikka kolmeksi erilliseksi huoneeksi kiinnittämällä vaneriväliseinät katon valmiisiin kierreankkureihin.

 

Kiinnitys

Talon erikoisuus on betonikattoon kymmenittäin kiinnivaletut kierreankkurit. Näitä tukevia kiinnityspisteitä voidaan käyttää väliseinien, valaisimien tai vaikka keinun kiinnittämiseen. Katossa on myös useampia pistorasioita jotta sähköä saadaan joustavasti mitä erilaisimpiin huonejärjestyksiin ja vaihteleviin paikkoihin tarvittaville valaisimille.
Siirreltävät kattovalaisimet Väliseinä kiinni katossa

Muunneltava pienitalo sisältä

Sisustus hyödyntää talon karun rehellistä betonipintaa. Tyyli on yksinkertainen ja käytännöllinen. Ikkunoiden sijoittelu mahdollistaa moninaiset väliseinien sijoittelut. Kolmen metrin huonekorkeus tekee tilan avaraksi ja mahdollistaa makuuparven kylpyhuoneen yläpuolelle.
siirrettävä keittiö muunneltava avotila
parvi makuuhuone Betonimuottirunko

Muunneltava pienitalo ulkoa

Talon ulkopintaan tuodaan samaa näkyvää betonia kuin sisälläkin on. Pääoven ympärillä on jylhät betonimuurit jotka piilottavat taakseen itse talon. Talon ulkovuori takapihan puolella voi olla rapattu tai jopa puuta. Pulpettikatto viettää reilusti takapihan puolelle, ollen kuitenkin oikeastaan näkymätön kadunpuolelta.
Rinneratkaisu Muurijulkisivu pienitalo
pieni omakotitalo rinteessä Pieni minitalo