Naivist
Pienitalomalli Naivisti on suunniteltu ulkoa sisäänpäin. Lähtökohtana suunnittelulle on toiminut Naivistit Iittalassa -näyttelyssä kesällä 2020 nähty Marit Björnegranin maalaus kauniista, korkeasta omakotitalosta.

 

Taiteilijan teos inspiraationa talosuunnittelulle
 

Tämän talomallin ulkomuoto on pyritty tekemään taideteoksen mukaiseksi. Vaikuttaa siltä että useampikin Björnegranin maalaamista taloista sopisi lähtökohdaksi pienitalon suunnitteluun. Taloissa on hyvin positiivinen sävy ja väritys sekä kauniit muodot.

 

 

Pieniomakotitalo animaatioTalo ei monessakaan mielessä ole järkevä: paljon portaita, haastavan rajoittavat kerrosten muodot ja korkea talo omatoimirakentajalle.

 

Pieni omakotitalo luonnossaTalo on kaunis. Se on kotoisan näköinen. Sen ei ole tarkoituskaan olla järkevä. Kaikista haasteellisuuksista huolimatta talo on houkutteleva. Sen ulkomuodosta kannattaa koittaa tunnistaa ne tekijät jotka tekevät siitä silmää miellyttävän. Ehkä näitä tekijöitä voisi hyödyntää muissakin talomalleissa.Pieni talo, peltikatto, parveke ja kuisti

 

 

Läpileikkaus

Pieni okt, näkymä seinien läpi talon sisälleMallissa on kaksi asuinkerrosta ja ullakko.

 

 

 

Alakerta

Alakerrassa on keittiö, olohuone ja kylpyhuone.Pieni minitalo, alakerta

 

 

 

Yläkerta

Yläkerrassa on iso makuuhuone josta voisi ehkä erottaa työhuoneen. Talon ulkomitat on 6.1 x 4.9 m, sisäänkäynnin ollessa 1.5m sisäänvedetty 2.7m leveydeltä. Näillä mitoilla talo saadaan jäämään alle 50 m2 rakennusalaltaan, asuinpinta-alaksi tulee noin 40m2. Kivijalan korkeuden ollessa 90 cm, muodostuu talon harjakorkeudeksi 10.5 m. Harjakorkeus on siis pienitalolle harvinaisen korkea.Minitalo, yläkerrasta portaat ullakolle