Uusi seurantakohde - nyt Youtube-videoina!
Uusi Pienitalo -minitalon rakentaminen alkaa tällä kertaa purkamisella. Sopivaa tonttia on vaikea löytyy, tällä kertaa tontin mukana tuli 1950-luvun rintamamiestalo -tyylinen rakennus.

Tervetuloa seuraamaan YouTube-kanavalleni ensin talon purkamista ja myöhemmin uuden pienitalon rakentamista.

Uudet jaksot lisätään tekemisen myötä tälle 1950Demolition-videolistalle.

Tässä purettavan talon ja tontin esittely projektin alussa:Talon purkaminen näyttää tarkasti miten 1950-luvun talo on rakentunut: sahanpurueriste, kutterinlastueriste, huokolevy, pikipaperi, puu vasten betonia.
Sarjassa tullaan näyttämään myös vesivuotojen seurauksena kostunutta, mustaa sahanpurua ja mahdollisesti muita löytyneitä ongelmia.
Ja tietenkin, jos videosarja on tekemisen arvoinen klikkaa tilausta ja tykkäystä!

Pienitalo ajatus
pienitalo iloinen elämäPienitalo tarkoittaa laadukasta, yksinkertaistettua ja helpompaa elämää. Pienitalo rakentuu asukkaan tarpeiden mukaan. Ruokailu ja ruoan laitto, nukkuminen, viihtyminen ja peseytyminen ansaitsevat aina oman tilansa. Säilytys- ja varastointitilat antavat tavaroille omat paikat. Työlle, askartelulle, käsitöille, lemmikeille, puutöille tai muille harrastuksille varataan oma tila tarpeiden mukaan.

 

Seurantakohde 2016
Kiviseen rinnetonttiin luotu Ateljee-malli täytti niin rakentamiselle kuin valmiille talolle asetetut odotukset. Kohteessa kokeiltiin useita kiinnostavia ratkaisuja kuten: hyvälaatuista vaneria sisäpintana, mahtavaa Interfacen Human Nature -kokolattiamattoa, aurinkosähkö ja 12 V led-valaistus normaalin 220v valaistuksen rinnalla, aurinkolämpö, piha ilman nurmikkoa ja talotekniikan etäseuranta. Talon rakennusvaiheet on tarkasti tallennettu valokuvina täällä (kaikki 111 rakennustyövaihepäivää kestää hetken latautua). 

Pienuus tarkoittaa tehokasta tilankäyttöä, omia paikkoja tavaroille ja pienemmän turhakemäärän kanssa elämistä. Pienitalo on turhasta luopumista. Vastineeksi saa paremmat materiaalit, pienemmät rakennuskustannukset, vähemmän lämmityskuluja, helpompaa kunnossapitoa ja onnellisempaa elämää.

viihtyisä pienitalon alakertaPienitalo ei tarkoita yksiössä asumista, ei veneen tai laivahytin ahtautta eikä asuntovaunun sänky-pöytä yhdistelmiä. Pienitalo ei valitse helpointa tietä, eikä ole keskivertovalinta jossa yksi malli sopii kaikille. Pienitalo on vahvan ja vapaan asujan koti.