Uusi seurantakohde 2022!
Uusi Pienitalo-projekti seurantakohteena tällä kertaa YouTubessa. Sopivaa tonttia on vaikea löytää, tällä kertaa tontin mukana tuli 1950-luvun rintamamiestalo -tyylinen rakennus. Talon purkaminen näyttää tarkasti miten 1950-luvun talo on rakentunut: sahanpurueriste, kutterinlastueriste, huokolevy, pikipaperi, puu vasten betonia.
Sarjassa tullaan näyttämään myös vesivuotojen seurauksena kostunutta, mustaa sahanpurua ja mahdollisesti muita löytyneitä ongelmia.

Pienitalo ajatus
pienitalo iloinen elämäPienitalo tarkoittaa laadukasta, yksinkertaistettua ja helpompaa elämää. Pienitalo rakentuu asukkaan tarpeiden mukaan. Ruokailu ja ruoan laitto, nukkuminen, viihtyminen ja peseytyminen ansaitsevat aina oman tilansa. Säilytys- ja varastointitilat antavat tavaroille omat paikat. Työlle, askartelulle, käsitöille, lemmikeille, puutöille tai muille harrastuksille varataan oma tila tarpeiden mukaan.

 

Seurantakohde 2016
Kiviseen rinnetonttiin luotu Ateljee-malli täytti niin rakentamiselle kuin valmiille talolle asetetut odotukset. Kohteessa kokeiltiin useita kiinnostavia ratkaisuja kuten: hyvälaatuista vaneria sisäpintana, mahtavaa Interfacen Human Nature -kokolattiamattoa, aurinkosähkö ja 12 V led-valaistus normaalin 220v valaistuksen rinnalla, aurinkolämpö, piha ilman nurmikkoa ja talotekniikan etäseuranta. Talon rakennusvaiheet on tarkasti tallennettu valokuvina täällä (kaikki 111 rakennustyövaihepäivää kestää hetken latautua). 

Pienuus tarkoittaa tehokasta tilankäyttöä, omia paikkoja tavaroille ja pienemmän turhakemäärän kanssa elämistä. Pienitalo on turhasta luopumista. Vastineeksi saa paremmat materiaalit, pienemmät rakennuskustannukset, vähemmän lämmityskuluja, helpompaa kunnossapitoa ja onnellisempaa elämää.