Namu

Orgaanista arkkitehtuuria, talo kuin karkkiTalo voi olla pyöreä. Orgaaninen, symmetrinen muoto antaa tälle talolle rauhallisen ilmeen. Muodon aikaansaaminen vaatii uutta ajattelua rungon rakentamiseen. Runko on koottu yksilöllisistä vaneripaloista. Ulkoseinällä on vaihteleva vahvuus, koska talo on sisältä neliskulmainen. Ulkokuoressa ei oikeastaan ole erikseen seinää ja kattoa - ulkokuori on yksi rajaton ja rikkomaton pinta.

 

 

 

 

Sisältä

Pienen talon pohjapiirustusNamu käyttää oikeastaan samaa sisämitoitusta ja suunnitelmaa kuin 9.6m2 minitalo-malli. Eteisessä säilytystilat, keittiö ja pöytä sekä kylpyhuone. Parvella on makuutila ja lisää säilytystilaa.

Katso sisätilat minitalo-mallista

 

 

 

 

 

Pyöreät muodot, runko vanerista

Matemaattisen talon runko vaneristaMalli käyttää oivaltavasti 3D-tulostuksen inspiroimana tarkasti ja yksilöllisesti vanerista työstettyjä paloja joista talon runko rakennetaan. Talon jäykkyyden ja jykevyyden takaavat kolmeen suuntaan kulkevat vanerilevyt jotka kiinnitetään reunoistaan toisiinsa liimalla, apulistoilla ja ruuveilla. Ulkokuori on lasikuitua. Rakenne ulkoa sisälle on: lasikuitu, vanerikaaret, tuuletusrako, aluskate, vanerirunko, vaihteleva ilmarakoetäisyys, pystyvanerit, eristys, kipsilevy.

 

Leikkauskuva vanerirungosta

 

 

 

Matemaattista arkkitehtuuria

Kaikki talon mitat on johdettavissa ympyrän säteestä rNamu-mallin mitoitus perustuu ympyrään. R-säteinen ympyrä luo talolle katon puolikkaalla kaarellaan. Talon sivuseinät muodostuvat ympyröistä joiden säde on 2r. Lattian tason määrää ensimmäisen ympyrän säde r. Tämä muodostettu pyöreä muoto pyöräytetään pystyakselin ympäri ja saadaan talon ulkokuori.

 

 

 


Pyöreän ulkokuoren sisään sovitetaan laatikkoPyöreän ulkokuoren sisään mitoitetaan maksimikokoinen sisätilat rajaava laatikko. Pyöreän ulkokuoren ja neliskulmaisten sisäseinien väliin tarvitaan ohuimmissakin kohdissa riittävä tila eristeelle.

 

 

 

 

Talon runko CNC-leikkauksella

Runko leikataan CNC-koneella vanerilevyistä3D-mallinettu vanerirunko palastellaan CAD-ohjelmalla paloihin jotka voidaan leikata 2700x1200x15 mm vanerilevyistä. Vanerilevyjen saumat täytyy saada vierekkäisissä levyissä erikohdille, jotta rungosta tulee jäykkä ja kestävä. Vanerilevyjen yhteenlaskettu pinta-ala on noin 300 m2, eli vanerilevyjä kuluu noin 150 kpl (kohtuullinen hävikki huomioiden).

 

 

 

Näkymä takaovelle