Raikas

 

 

Tilaa yhdessäoloon ja viihtymiseen

Malli Raikas perustuu yhdessäoloon. Kuten kuvasta näkyy ruoanlaitto, ruokailu ja olohuone ovat mukavasti yhdessä. Parvi tarjoaa joustavaa tilaa yövieraidenkin majoittamiseen. Makuuhuone ja kylpyhuone ovat yksityisesti taustalla rauhassa ja piilossa.

 

Viistonäkymä minitalo

 

 

Pohjapiirustus

Pohjapiirustus pieni omakotitalo 34 neliömetriäTalon sisämitat ovat 6.0 x 5.6 metriä, joten ulkomittojenkin mukaan jäädään selvästi alle pienitalon rajan 50 m2 ja vältytään energiatodistuksen laatimiselta. Taloon sopii hyvin paikalla valettu betonirunko hyvillä lämpöeristeillä ja puuvuorauksella. Tasakatto tai lähes tasakatto täydentää talon kuutiomaisia mittoja.

 

 

 

Olohuone ja parven salainen soppi

Näkymä julkiseen siipeenOlohuoneen kohdalla on mahtava neljän metrin huonekorkeus Säilytystila on pienessä talossa tärkeää. Ajatus on karsia tarpeetonta tavaraa ja saada elinympäristöstä selkeä ja rauhallinen. Säilytystila edesauttaa tätä tavoitetta antamalla tavaroille oman paikan ja näin siirtämällä ne piiloon silloin kun niitä ei tarvita.

 

 

 

Keittiö

Avokeittiö kestitsemiseen, viihtymiseen, yhdessäoloon ja bileisiinKeittiö yhdistyy reilusti olohuoneeseen ja keittiössä työskennellessä saa olla yhteydessä olohuoneeseen päin. Ruokapöytä on samaa tasoa kuin keittiön työtaso, muodostaen yhden ison pöydän. Keittiö korkeat (jopa neljä metriä) ja syvät kaapit sopivat monenlaiseen säilytykseen. Jääkaappi-pakastin on sijoitettu osaksi kaapistoa.

 

Keittiö avautuu olohuoneeseen

 

 

 

Makuuhuone, vaatehuone, kylpyhuone ja parvi

Makuuhuone, vaatehuone, kylpyhuone ja iso parviTalon yksityisessä osassa ovet makuuhuone, vaatehuone ja kylpyhuone - kaikkien näiden huonekorkeus on kotoisat 2,3 metriä. Parven lattian ollessa 20 cm vahva ja parven huonekorkeuden 150 cm saadaan koko talon sisäkorkeudeksi neljä metriä. Parvi voi toimia säilytystilana, lisämakuuhuoneena ja antamassa omaa tilaa jos talossa asuu pariskunta tai pieni perhe. Keittiössä on korkeat, syvät kaapit ja makuuhuoneen yhteydessä vaatehuone. Kausiluonteiseen säilytykseen sopii parvi.

 

 

 

Kylpyhuone

Raikkaan sininen kylpyhuone, pesukone, allas, suihku, wcKylpyhuone on melko minimaalinen, 2.1 x 1.9 metrin mittoihin on mahdutettu kaikki mitä normaali arki vaatii: 60cm kuivaava pyykinpesukone, allas, peilikaappi, suihku ja wc-istuin sekä korkea solakka kaappi pyykin ja pyyheliinojen säilytykseen.