Kuutio

Pienitalo isoilla mitoilla ei-lämpimien tilojen ansiostaKuutio-malli on ulkomitoiltaan suurimpia pieniä taloja. Suuret ulkomitat johtuvat taloa täydentävistä ei-lämpimistä tiloista. Kuvassa näkyvä mahtavan kokoinen parveke on autotallin yläpuolella. Talolle on saatu moderni ulkonäkö tasakaton ansiosta.

Terassiparvekkeelta on käynti erilliseen varastoon, joka voi toimia parvekekalusteiden ja grillausvarusteiden säilytyspaikkana tai jossain tapauksessa vaikkapa nikkarointipajana.

 

 

Pohjapiirros, alakerta

Kompakti alakerta ja autotalli johon voi laittaa vaikka kuntosalinAlakerta palvelee arkipäiväistä elämää: keittiö, olohuone, wc ja autotalli sekä pieni ulkovarasto. Olohuoneeseen voisi toteuttaa vielä käynnin takapihalle jos tontti ja käyttö sitä puoltavat.

 

 

 

Pohjapiirros, yläkerta

Yläkerrassa monien mahdollisuuksien parvekeYläkerrassa on makuuhuone, kylpyhuone ja sauna sekä iso parveke ja täälläkin vielä ulkovarasto. Kesäaikaan parveketta voi käyttää olohuoneen tapaan niin oleskeluun kuin ruokailuunkin. Koska kylpyhuone on parvekkeen seinän takana, voisi parvekkeelle järjestää todellisen kesäkeittiön vesipisteineen.

 

 

 

Lämmintä ja kylmää tilaa

Ei-lämpimän tilan hyödyntäminen on tämän mallin juttu. Alla olevassa kuvassa on punaisella merkitty lämpimät tilat ja sinisellä kylmät tilat. Kylmiä tiloja ei lasketa mukaan rakennusalaan energiatodistuksen tarvetta määriteltäessä ja ne on mahdollista saada jäämään verotuksessa käytettävän kokonaisalankin ulkopuolelle. Luonnollisesti niitä ei juuri lämmitetä joten energiankulutus on varmasti alhaisempi kuin lämpimäksi rakennetuilla osilla.

 

energiatodistus alle 50m2 sallii paljon kylmää tilaa

Ei-lämpimätkin tilat saavat olla lämpöeristettyjä, autotallin jopa pitää olla jotta EI-30 palovaatimukset täyttyvät puurunkoisessa rakennuksessa.

 

 

Leikkausnäkymä

Nukkekotimainen leikkauskuva talon takapihan puolelta helpottaa talon tilojen ja mittasuhteiden hahmottamista. Näkymä pienitalon sisään