2Massaa
arkkitehtuurinen pieni omakotitaloPienitalo jossa on panostettu arkkitehtuuriin. Kiinnostava muoto ja väritys vievät ehkä huomiota pois talon koosta, kuitenkin talo on aito pienitalo. Asuintilan pohjapinta-ala on vain 28 m2, mutta talon makuuparvi ja kellari tuplaavat käytössä olevan tilan.

Keittiö on erityisen kompakti. Työtaso on suunnitelmassa selvästi yleistä korkeammalla ja taso jatkuu reilun metrin korkeudella pyöreäksi muotoilluksi ruokapöydäksi. Korkean työtason ansiosta tason alle saadaan enemmän toimintoja ja säilytystilaa - esimerkiksi astianpesukoneen päälle tulee vielä vetolaatikosto. Keittiöön on suunniteltu sähkö-kaasu-hybridiliesitaso. Tällä ratkaisulla halutaan vähentää sähköverkosta riippuvaisuutta. Yhdessä aurinkokennojen, kellariin sijoitetun akuston ja 12 voltin valaistuksen ansiosta tässä pienitalossa voi osan vuotta asua minimaalisella ostosähköllä. Off-the-grid -ajattelussa valaistus ja satunnainen 220v laitteiden käyttö onnistuu aurinkokennoilla ladattavien akkujen avulla, ruoan laitto kaasuliedellä, lämmitys takalla ja kylmäsäilytys maakellarissa.

 

pohjapiirros

Kylpyhuoneeseen on saatu runsaasti tilaa ja erityisen tilava suihkutila. Kylpyhuoneen tilavuus on kodinhoitotoimintojen kellariin siirtämisen ansiota. Kellariin on tehty rohkeasti kulku vain ulkokautta. Erillinen kellari antaa mahdollisuuden käyttää kellaria esimerkiksi yritystoiminnassa ja asiakkaiden vastaanotossa tai jopa väliaikaisen vuokralaisen asuntona.

 

kellarin pohjapiirros

Kellari on jätetty rakenteen puolesta hyvin avoimeksi, joten käytön voi valita tarpeiden mukaan ja muuttaakin vuosien saatossa. Kellarissa voi olla verstas, ateljee, saunaosasto, kotiteatteri tai kotitoimisto. Pieni osa kellarista on varattu tekniselle tilalle, ja pyykinpesukone, kuivausrumpu ja kaappitilaa pyykinkäsittelylle on sijoitettu kellariin.

 
3d mallinnus pienitalo     Ulkonäkymä     leikkausnäkymä