Vertikaali

Minitalo Vertikaali ulkopuoleltaPienitalo jossa välttämättömyydet on pakattu pitkälle korkealle seinälle. Pystysuuntaisuus, vertikaalisuus, on osa huonejärjestystä ja tilanjakajana toimivaa pystysäleikköä. Makuuhuone, kylpyhuone, wc ja kodinhoito on ikään kuin pinottu talon pitkälle seinälle kahteen kerrokseen.

 

Näkymä olohuoneestaPohjaratkaisussa panostetaan avoimeen korkeaan oleskelutilaan. Makuuhuone, kylpyhuone ja wc on supistettu kokolailla minimiin. Näihin minimoituihin tiloihinkin on silti saatu mielenkiintoa: kylpyhuoneen sijaan on vain lasinen suihkukoppi, makuutila on osittain suojaisa pesämäinen paikka ja vielä reilusti säilytystilaa erikoisesti portaiden kyljessä.

 

Mallissa on kolmekin erillistä omaa aluetta varsinaisen avoimen olohuone-keittiön lisäksi. Alakerrassa on esimerkiksi 120 cm leveälle sängylle sopiva oma soppi, yläkerrassa on kodinhoitotilaksi sopiva päätytila ja vielä 2x2.4 m parvi johon on käynti viehättävän sillan kautta. Tilat sallivat pienitalolle tarpeellista käytön muunneltavuutta: sänky voikin siirtyä parvelle johon mahtuu parivuodekin, alakerran soppi voi toimia kotitoimistona ja yläkerran kodinhoitopääty voi toimi käsityöpisteenä.

Pohjapiirros alakerta
Pohjapiirros alakerta
 
Pohjapiirros yläkerta
Pohjapiirros yläkerta

 

Kohteen helminä voisi pitää parvelle kulun tarjoavaa siltaa sekä portaiden yhteyteen järjestettyä säilytystilaa. Katosta lattiaan ulottuva 4.5 m säleikkö korostaa tilan korkeutta ja rajaa toisarvoiset tilat puolittain piiloon.
Näkymä keittiö Näkymä makuualkovi Näkymä monikäyttöparvi Pohjapiirros säleet

Ulkopuolella mallissa on pieni ulkovarasto sisääntulon vieressä sekä autokatos. Ikkunat ovat kaikki yhdellä seinällä, korkeina ja kapeina jatkaen mallin pystysuuntaista teemaa. Pohjan sisämitat ovat vain 6.2 x 4.0 m. Säilytystilaa on eteisessä (60 cm avoin ja 60 cm kaappi), portaiden kyljessä (6 kpl 60 cm kaappi) ja kodinhoitotilassa (3 kpl, 50 cm alakaappia/laatikkoa) ja keittiössä täysikokoinen jääkaappi ja 140 cm ala- ja yläkaappia.