Keskitolppa
Tumman harmaa pienitaloInnoitus ja syy Keskitolppa mallin suunnitteluun oli nukkumaparven sijoittaminen sisätilan korkeimpaan kohtaan. Vinon sisäkaton vuoksi korkein kohta on talon harjalinjalla.
Tässä mallissa, poiketen piententalojen päälinjasta, on käytetty neliöitä myös ainoastaan kulkureitiksi katsottavissa kohdissa.

 

pohjapiirrosParviosan sijoittamisella talon keskelle on jaettu tila kahteen osaan: keittiöön ja olohuoneeseen. Keittiöön ja sen läheisyyteen on myös sijoitettu lähes kaikki talon säilytyskomerot. Yksi komeroista on varattu vaatteille heti ulko-oven vieressä.

 

Sisustettu minitalo makuuhuoneNukkamaparvi on mitoitettu normaalille parisängylle ja yöpöydille. Tällä mitoituksella parven alle saadaan mainiosti sijoitettua kylpyhuone ja keittiön kaapistot sekä pieni vaatehuone osittain portaiden alle.

 

pohjapiirrosTässäkin mallissa olohuoneessa on avaruuden tuntua korkean tilan ansiosta. Nukkumaparvella on poikkeuksellista ilmavuutta, koska seinien sijaan kaikilla neljällä reunalla voidaan käyttää pelkkää kaidetta.