Minitalo

Malli Minitalo edustaa TinyHouse-liikkeen inspiroimaa ja Suomeen sovitettua minimaalista omakotitaloa. Sillä erotuksella, että tämäkin Pienitalo-malli on tarkoitettu kunnolla paikalla rakennettavaksi, TinyHouse-talot ainakin Amerikassa ovat yleensä siirreltäviä. Malliin on mahdutettu vain kaikkein välttämättömimmät toiminnot.

 

Pieni askeettisen kaunis tinyhouse

  • Minimaalinen, 9.6 m2 asuinpinta-ala
  • Korkeutta sisällä 3.9 m (parvella 1.5 m)
  • Ulkomitat noin 3.8m x 3.8 m x 5.2m
  • Kylpyhuone: wc, suihku, pesukone ja allaskaappi
  • Eteinen: säilytystilaa
  • Keittiö: 120 cm minikeittiö + yläkaapit, ruoka/työpöytä
  • Parvi: 120x200 cm sänky ja säilytystilaa
 

 

 

Vain tarpeellinen on tärkeää

Pohjapiirros 3.1m x3.1mMikä on talossa oleellista ja tärkeintä: suoja, lämpö, ruoka, uni, peseytyminen. Tässä kaikki mitä talolta tarvitaan. Minitalo pystyy tarjoamaan nämä 9.6 neliömetrin pinta-alassa. Talo on kauniin yksinkertainen. Avoimen tilan kohdalla korkeutta on 390 cm, parvella 150 cm ja kylpyhuoneessa ja eteisessä 225 cm.

 

 

 

 

Sisältä

Näin pienen talon voi rakentaa hiukan epävarmana ja pienellä budjetilla. Jos matkaan tulee mutkia, projektin pienuuden vuoksi vastuut ja taakka ei pitäisi käydä kuitenkaan ylivoimaisiksi. Pieni vaara suomalaisella byrokratialla on että lupa- ja liittymämaksuihin sekä tarvittavien suunnittelijoiden, mestareiden, valvojien ja työnjohtajien laskutuksiin kuluu enemmän rahaa kuin itse rakentamiseen.

 

Avoin näkymä parvelle Avoin näkymä talon sisälle pääoven suunnasta

 

 

 

Lisää näkymiä Minitaloon

Ulkopuoli pääoven puolelta Leikkausnäkymä sisätiloihin takapihan puolelta. Keittiön yläkaappien puolella on iso säilytyskaappi johon on pääsy parvelta. Parvelle jää sängyn viereen ylimääräistä tilaa esimerkiksi säilytystilaksi.